Plantsoon zet in op onze volgende generatie

Plantsoon zet in op onze volgende generatie

geboortebomen en geboortebossen krijgen een QR-label

Onze QR-labels volgen een geboorteboom van bij het prille begin

In verschillende gemeentes en steden krijg je als boreling een geboorteboom. Die kun je aanplanten in je eigen tuin of er wordt door de gemeente of de stad een ‘geboortebos’ aangemaakt, waar elke ouder het persoonlijke boompje kan planten.

Plantsoon voorziet QR-labels voor geboortebomen. Het duurzame plaatje krijg je bij het boompje bij of kan worden nagestuurd via de post. Via de QR-code op het plaatje ga je naar de digitale identiteitskaart van de boom die je geplant hebt. Je kunt als ouder zelf foto’s nemen van je boompje en bewaren in de digitale identiteitskaart. Zo kun je de groei van de boom als herinnering blijvend vastleggen. Wist je trouwens dat het boompje in de identiteitsfiche ook de naam krijgt van het kindje dat geboren is?

Plantsoon zet in op onze volgende generatie
Boomlabel met QR-code
Plantsoon zet in op onze volgende generatie
Het Plantsoon digitaal plantpaspoort

Zo brengt gemeente Laakdal bomen en ecologisch bewustzijn tot bij haar inwoners

De gemeente Laakdal geeft al enkele jaren geboortebomen aan de borelingen van haar gemeente. Ouders kunnen kiezen uit een veldesdoorn, winterlinde of appelboom. Het is de bedoeling dat de ouders ze zelf aanplanten in hun tuin. De gemeente wilt zo onder andere het potentieel van privé-tuinen benutten voor de aanplant van bomen. Bovendien hoopt ze om zo het ecologisch bewustzijn en de ecologische kennis van haar inwoners te vergroten.

33 kinderen geboren in 2020 kregen een geboorteboom met het Plantsoon QR-label. Afgelopen twee jaar waren er in Laakdal in totaal 130 geboorte- en sterrenbomen.

Tell us your story

Contact us