Appel Jonagold
Malus domestica Jonagold
Halfstam
Rosaceae ( Rozenfamilie )
Bron:
Jonagold (Malus domestica 'Jonagold') is een appelras. Het is ontstaan door een kruising van de 'Golden Delicous' en de 'Jonathan'. Het ras ontstond in de Verenigde Staten en is in Europa geïntroduceerd eind jaren 60 van de 20e eeuw, via Jef De Coster (1930-2010) (Zuurbemde, België). Het ras is daardoor veel aangeplant in de Sint-Truidense fruitstreek in het Limburgse Haspengouw. Het verwierf vrij vlug een grote populariteit door de zeer hoge opbrengst per hectare en de uitstekende smaakeigenschappen van de 'jonathan', in combinatie met de goede bewaareigenschappen van de golden delicious.

Blad
Bron:
Bloem
Bloeit uitbundig, voornamelijk rond midden mei, met een zee van lichtgeurende lichtroze bloesems, hij is triploïde, autosteriel, voor een extra goede opbrengst is de aanwezigheid van twee goede bestuivers gewenst: zoals bv. Court Pendu Plat, Calleville Blanc, Ingrid Marie, King of the Pippins, Santana.
Bron:
Vrucht
De vruchten zijn middelgroot, groengeel tot goudgeel bij rijpheid met een rode blos en verticale rode strepen aan zonnezijde.
De appels hebben sappig, roomwit vruchtvlees met een evenwichtige zuurzoete smaak en aroma.
Bron:
Eco-impact van deze plant en locatie
Blote wortel
Ecologisch beheer
Ecologisch gekweekt
Engagement
×

In tegenstelling tot planten in container of pot, wordt er bij plantenkweek in volle grond aanzienlijk minder water en meststoffen verbruikt. Tevens nemen ze tijdens transport minder plaats en gewicht in.

Deze plant staat in een zone waar geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

Deze plant is opgekweekt zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Compost blijkt bovendien de ideale bodemverbeteraar te zijn – het helpt om water door te laten en om bodemerosie te voorkomen, en zorgt voor meer regenwormen. Zo wordt de veerkracht van het ecosysteem versterkt.

Deze boom is geplant in het kader van een engagement voor een beter klimaat en leefmilieu (denk maar aan geboortebomen, herdenkingsbomen,...)


Ecologie: De bestuiving gebeurd bij fruitbomen door de wind, maar het belangrijkste deel gebeurd door insecten, waaronder bijen. Bij het zoeken naar nectar bezoeken ze vele bloemen en verspreiden zo stuifmeel.
Oorsprong: USA

Foto succesvol verzonden!
De foto wordt eerst gecontroleerd door Plantsoon voordat deze zichtbaar komt op de plantfiche. Alvast bedankt voor jouw bijdrage!
Onverwachte fout bij het opladen!
Voeg als eerste een foto toe aan deze plantfiche!
Versturen, even geduld...
Gelieve eerst de gebruiksvoorwaarden en privacy policy goed te keuren!